Обществен Дарителски
Фонд - Габрово
ch  
Go

"Бъди промяната, която искаш да видиш!"

c4
Начало
Мисия и цели
История и проекти
Новини
Документи
Контакти

 

СТАНИ ДАРИТЕЛ!

---------------------

Project banner

Project banner

CFs logo

Youth Bank Gabrovo logo

История и проекти

Фондация “Обществен дарителски фонд – Габрово” е създадена през 2002 г.в рамките на програмата за Обществени фондове и социални предприятия на Каунтърпарт – България.

Американската неправителствена организация Каунтърпарт Интернешънъл, чрез финансиране от Американската агенция за международно развитие, подпомага създаването и развитието на обществени фондации в целия свят. В България пилотната Програмата за обществени фондове и социални предприятия действа в периода септември 2001 - септември 2006 г., когато на територията на страната са създадени обществени фондации в 10 града, предимно малки и средни. Те продължават да работят и след края на програмата на Каунтърпарт в България, само че развитието им вече се финансира от Фондация Чарлз Стюърт Мот и Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа до края на юни 2009 г.

От юли 2009 г. до 2019г. Програмата за развитие на обществените фондации в България се изпълнява от Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ).

От 2018г. Обществен дарителски фонд - Габрово се подкрепя от Фондация "Америка за България" в рамките на каузата „Габрово-град на творчеството, младежта и туризма“

Обществената фондация в Габрово има за цел да възроди дарителските традиции в полза на обществото, запазени в духа на габровеца. Дарителството има дълбоки корени в Габрово още от Възрожденска България, когато видни личности и търговци са подпомагали училища, църкви и други културно-обществени институции.

Информация за дейността на Обществен дарителски фонд - Габрово и реализираните проекти може да получите от приложените отчети и информационни материали.

--------------------------------------------------------


--------------------------------------------------------

Sevlievo-17-baner

gabrovo h2 h3 h4

(C) 2002-2021 Всички права запазени
Начало || Партньори || Галерия || Контакти || Стани дарител!